Edifici

 
Santiago Güell i Grau (Vilafranca del Penedès l’1 de febrer de 1869 - 31 de desembre de 1955 ) concep una de les obres més interessants del modernisme vilafranquí i que no té precedents ni en l'obra de l'arquitecte ni en l'arquitectura de la ciutat. 

La façana es presenta totalment plana, amb absència de volums i amb tendències neogòtiques. És remarcable l'ús del maó vist que s'aplica com a ornamentació geomètrica. 

Té gran interès l'estructuració funcional de l'edifici, que organitza la planta principal a través d'un vestíbul central i passadissos al voltant del pati. 
 
Construïda l'any 1914 per encàrrec del Prevere, Joaquim Inglada i Via, i la seva germana, Alberta Inglada i Via. L’asil que s’anomenarà Inglada Via en memòria d’aquella acció altruista. 

A partir de l’any 2006 s'emprèn una renovació i rehabilitació total de l’edifici i les instal·lacions en el qual posa a la disposició de la Fundació que gestiona la Residència un equipament d’alta qualitat amb vocació de referent en l’atenció a la gent gran, i tot sota l’atenció d’un ample i qualificat equip de professionals per atendre als seus residents, que van arribant a etapes de major dependència física i/o cognitiva en la seva evolució natural. 

Amb voluntat d’evolucionar cap un servei cada vegada més integral, es preveuen actuacions que permetin disposar d’unitats d’atenció especialitzades.

L'edifici modernista es troba situat en una situació privilegiada, al bellmig de la Capital de l'Alt Penedès, en plè centre d'activitats de Vilafranca del Penedès.


L’Asil Inglada Via és una obra del municipi de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès) inclosa en l’Investari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...